Blue Pyrenees Estate
 
Victorian viinialue oli ennen muinoin Australian tärkein viinialue, mutta suurin osa viiniköynnöksistä tuhoutui viinikirvan iskettyä alueelle. Tänä päivänä siellä tuotetaan noin neljäsosa koko Australian viineistä. Victoria on suuri viinialue, johon mahtuu monta erilaista terroiria, joten viinitkin ovat hyvin erilaisia. Murray-Darling -alueella tuotetaan massoittain hedelmäistä bulkkiviiniä, kun taas Rutherglenin alue on maailmankuulu Muscat -likööreistään ja Tokaji -tyyppisistä viineistään. Yarra Valleyssa puolestaan valmistetaan erinomaisia viinejä Pinot Noirista – onhan alueen ilmasto lauhkeampi ja sademäärät suuremmat kuin alueella yleensä. Goulburn Valleyssa tehdään Rhônen alueelle tyyppillisistä rypäleistä viiniä, kuten Marsanne, Roussanne ja Viognier.

Blue Pyrenees Estate sijaitsee Pyrenesin alueella. Sitä ympäröivät nimensä mukaisesti Pyreneiksi nimetyt vuoret, jotka nimettiin Espanjan ja Ranskan rajalla sijaitsevan vuorijonon mukaan kuulemma samankaltaisen maiseman vuoksi. Pyrenesin alueella valmistetaan tyypillisesti voimakkaita ja tanniinisia Shiraz -viinejä. Korkea ilmanala ja matalammat lämpötilat tekevät viineistä hapokkaampia ja mausteisempia kuin yleensä Australiassa tuotetut Shiraz’t. Alueella on myös perinteenä valmistaa kuohuviinä Shiraz’sta.

Viinitila rakennettiin vuonna 1962 ja se oli ranskalaisen Remy Martinin ja australialaisen Nathan & Wyeth -nimisen alkoholikaupan yhteinen hanke. Tuolloin tila tunnettiin nimellä Château Remy. Blue Pyrenees Estate sai alkunsa 1980-luvulla ja tilan ensimmäinen viini valmistettiin vuonna 1982. Tänä päivänä tilalla on 165 hehtaaria viinitarhoja Pyrenees -vuorten juurella.

 

 

 
 
Syksyn riistoille!Tuottajat | Esittely | Ravintolavalikoima | Yrityksille | Yhteystiedot | 
© 2008-2011 Payumar S.A. Oy
50882